Hearts like Ours

Keep adventuring and stay not a grown up :)

White vintage

"E bizantina si apuseana, trandava si vioaie, zambitoare si posomorata, 
dornica de schimbari si infipta in trecut."
*
In cateva ore se sfarseste  ziua mea speciala. O zi plina de plimbari si placeri vinovate, alaturi de Ioana si nelipsitul c'est magnifique. Ne-am plimbat pe la Univesitate, Piata Romană, pe Calea Victoriei, care, Dumnezeule, mare mai este. Si parca eram niste turisti nestiutori, dornici de a cunoaste Bucurestiul, odata numit Micul Paris. 
Ah, sunt narcotizata de mister. Hmm, poate o fantoma isi facea veacul prin casa aceea minunata ce te intimpina imediat ce iesi de la metrou. Poate un vampir, un conte? Strada era de o stralucire aparte, lumea era grabita; din cand in cand, erau pornite stropitorile de pe bulevardul care, cu grija adaposteste de ploaia rece, ce a mai ramas dupa atata timp si amintirile celor ce odata au simtit rafinamentul extrem. Si te izbea un miros inconfundabil de zambile si iarba proaspat taiata. Atmosfera era atat de placuta, incat nimeni nu indraznea s-o risipeasca. In graba lor, nu ezitau sa-ti dea cateva informatii, scurte, dar de inteles, pe un ton cat se poate de politicos si calm. Si ma intrebam daca visez, caci in acele momente, nu-mi statea mintea decat la minunata viata din 1910. Atata eleganta si politete. Sensibilitate si gingasie. Intradevar si mai grea, dar stralucitoare!

Ne-am uitat la orarul catorva muzee si ne-am facut planuri pentru vara. Am mers atat de mult ca ne-am invartit in cerc.  Ne-a prin si ploaia, noroc ca eram vis a vis de muzeu si ne-am adapostit acolo. Picioarele noastre abia se mai miscau, de nevoie, spre Mc. Hihi. Hey, Ioana, ce zici de anii 50? Perfecti! (But my fav - the 80s) Si discutii peste discutii, ca daca nu am barfi, nu am mai povesti. De la intamplari penibile in autobuz si metrou, la "aseara n-am avut apa calda!".
La vara va fi mai frumos. Caldurica, cappuccino, plimbari (in balerini, clar!) vantul usor racoritor binevenit la temperaturile ce vor urma, privelisti splendide si cateva informatii in plus. Relaxare, relaxare, relaxare. Ca sa nu mai spun ca in prima saptamana de vacanta ai restrictie. Nu ma suni mai devreme de doua p.m. clar! 
Incep sa aberez despre vara, dar na, este luna aprilie, mult timp nu mai este. Ah si poate vara asta invat si eu intr-un sfarsit sa merg pe bicicleta. Trebuie! "Hai Iri sa ne plimbat cu bicicletele in Izvor!" "Eu nu stiu sa merg pe bicicleta .." Imi voi aduna mult curaj pana atunci.
See you later. Peace and love.
Louis Armstrong - what a wonderful world

1 comentarii:

:)) Deci e clar, nu mai devreme de doua p.m. ca nu suparam <3

 

Trimiteți un comentariu

VIZITATORI