Hearts like Ours

Keep adventuring and stay not a grown up :)

Om de zapada

Ca si in ziua precedenta, adica ieri, abia am reusit sa ma ridic `in capul oaselor` cum spunea bunica mea. De fapt abia am reusit sa-mi tin ochii deschisi.. De ceva timp imi suna alarma la 8, eu o pun la 9 si clasicul `mai stau putin cu ochii inchisi` si adorm inca o juma' de ora intreaga. Ieri seara mi-am spus `gata, maine(adica azi) ma trezesc la 8!! clar!` de unde..am adormit pana la 8 jumate, m-am ridicat si am motait pana pe la 9.

Ok.. prin om de zapada nu vreau sa ma laud ca am finisat vre unul(pt ca nu am facut-o). Vreau sa spun ca eu am fost un om de zapada:)
Am fost luata pe sus de dragutii mei coleguti si era sa mor de vreo cinci ori, cazand in cap pe scari; dar am avut sprijin. Si o data ajunsa afara am fost ingropata in zapada.
Dar asta a fost ceva revigorant.. in drum spre casa am fost aruncata intr-un morman gigant si mi-au inghetat mainile (noroc cu manusile lui de 2 m care mi le-am incalzit, altfel trebuia sa fiu atenta daca-mi cade vre un deget) Si am ras pana la metrou cand mi-a spus ca femeia care a trecut pe langa noi in momentul in care m-o aruncat, i-a aruncat un bulgare in fata! =)))))))

Well..momentan incerc sa retin cate ceva despre telescop si ca obiectivul acestuia este constituit dintr-o oglinda (sau un sistem de oglinzi) de sticla metalizata de forma paraboloidala, care poate atinge chiar si 11 m in diametru. Iar imprimanta nu are tus, deci l-am scris de mana, ce dragut.. cinci pagini intregi de scris micut si inghesuit! plus ceva desene. Ii mai spun ca telescoapele refractoare folosesc o lentila de sticla pentru a forma imaginea in focar si ca lentila este convexa iar puterea de a aduna razele de lumina a unui astfel de telescop este proportionala cu marimea obiectivului SI E VERY WELL :>

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

VIZITATORI